Ankapedia

Mezoterapi

Mezoterapi, tedavi edici farmasötik maddelerin doğrudan deriye uygulanmasına dayanan çoklu mikroenjeksiyonlar içeren bir tekniktir. Mezoterapi, sellülit, yağ eritme, cilt gençleştirme, leke tedavisi ve saç hastalıkları gibi pek çok dermatolojik ve kozmetolojik rahatsızlıkta uygulanmaktadır. Rozase, leishmaniazis, stria, kronik venöz yetmezlik, ksantalesma ve keloid gibi kozmetik dışı hastalıklarda da deneyimler bildirilmiştir.

Enjeksiyon teknikleri:

Dermatolojik amaçlı mezoterapi uygulamalarında kanama ve ağrıyı en az seviyede tutan ince uçlu iğneler kullanılır ve 1-4 mm derinlikte yüzeyel enjeksiyonlar yapılır. Tedavi edilmesi istenen bölge ve nedene göre, enjekte edilen ilaçlar, seans sayısı ve aşağıda belirtilen uygulama teknikleri değişmektedir.

İntraepidermal teknik: İlacın küçük miktarlarının epidermise verilmesini içerir. Basittir, ağrısız bir yöntemdir ve kanama minimaldir. Fasiyal rejuvenasyon için tercih edilen bir yöntemdir
Papüler teknik: Mezoterapi ürününün dermoepidermal birleşkeye uygulanır. Yüz kırışıklıkları, alopesi ve mezobotoks için tercih edilen yöntemdir.
Napaj tekniği: 30-60 derece açıyla 2-4 mm derinlikte yapılan injeksiyon tekniğidir. Yüz ve saçlı deride tercih edilir.
Point-by-point/ Nokta Nokta tekniği: Derin dermişe uygulanan injeksiyondur, genellikle yağ dokusu yıkımı için tercih edilir.
İğnesiz mezoterapi: Ultrason ve/veya iyontoforez kullanılan yeni bir mezoterapitekniğidir. Daha az travmatik ve ağrısız olmasına rağmen bu tedavinin etkinliği geleneksel mezoterapiye göre daha düşüktür.
Detaylı Bilgi İçin;

    Yan etkileri:

    İşlem eğitimli profesyonel uzmanlar tarafından gerçekleştirildiğinde enfeksiyon veya komplikasyon görülmesi riski çok düşüktür ve iyileşme aşaması nispeten kısa ve sorunsuzdur.Hastalar enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişlik veya kaşıntı ile hafif morarma yaşayabilir. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra bu durum genellikle bir hafta içinde azalır.

    Hamilelik ve emzirme, kontrolsüz diabet, otoimmün hastalıklar, aktif deri kanseri ve enfeksiyonu olması, koagülasyon bozuklukları, kullanılan ürüne karşı bilinen alerjik reaksiyon öyküsü olması gibi bazı durumlarda mezoterapi yapılmamalıdır.